Snapchat eier deg. Litt i hvert fall

snapchatbrukervilkår
Det eneste kravet for å opprette en konto på Snapchat er å oppgi et valgfritt brukernavn og en e-postadresse. Deretter trenger man ikke dele mer, helt til man skal ta i bruk appen da selvfølgelig. For hva skal man med en konto på Snapchat? Dele bilder. Hva slags bilder? Alt mulig. På Snapchat tenker du nok at det er trygt å dele litt personlige bilder som er egnet for venners øyne siden her har du full kontroll på hvem som følger brukeren. Skal jeg fortelle deg noe? Brukervilkår. Lyder kjent, hva?

«… you grant Snapchat a worldwide, perpetual, royalty-free, sublicensable, and transferable license to host, store, use, display, reproduce, modify, adapt, edit, publish, create derivative works from, publicly perform, broadcast, distribute, syndicate, promote, exhibit, and publicly display that content in any form and in any and all media or distribution methods (now known or later developed).»

Dette er hentet fra punkt 2 i Snapchat sine brukervilkår som ble publisert 28. oktober i fjor. De skriver også at de kan bruke ditt navn, dine bilder og din stemme til hva de vil, når de vil, hvor de vil.  Da vilkårene ble publisert fikk alle brukere en rute poppet opp i appen der man kunne klikke på en link for å lese, eller bare trykke «godta» med en gang. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke en gang husker å ha trykket «godta» på noe som helst. Dette gjelder nok ikke bare meg. I løpet av dagene som fulgte dukket det opp flere nyhetsartikler hvor disse vilkårene ble gjort kjent. Nettavisen var blant nettavisene som skrev om endringene, her spurte de også leserne sine om det var greit av Snapchat brukte meldingene deres. 5758 av 6236 personer svarte nei, likevel er det registrert over 1,1 millioner norske brukere på SnapchatJeg tør påstå at omtrent 98 % fortsatte sin Snapchat-hverdag akkurat som før etter at de nye brukervilkårene kom ut.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg tenkt meg om én gang til før jeg sendte det dristige bildet til han kjekke fyren på trinnet over eller til hun digge kollegaen din. 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *